1 Μαρ 2012

Αυτοκίνητα που δεν βγήκαν ποτέ στην παραγωγή - Μέρος 1ο

Η μορφή των αυτοκινήτων που οδηγήσαμε και οδηγούμε, πολλές φορές δεν ήταν εξαρχής σαφώς προσδιορισμένη. Πολλές φορές οι σχεδιαστές που έχουν αναλάβει την ορίσουν τη μορφή ενός αυτοκινήτου, προτείνουν ένα σχήμα που μπορεί να απορριφθεί εκ των υστέρων. Άλλες φορές, οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να εξελίσουν ένα μοντέλο, το οποίο εγκαταλείπουν στη συνέχεια για διάφορους λόγους.
Ποια είναι τα μοντέλα αυτά που εγκαταλήφθηκε η εξέλιξη τους, ποιό ήταν το αρχικό σχήμα αυτοκινήτων που έχουμε δει να κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στους δρόμους; Σ' αυτό το άρθρο, θα επιχειρήσουμε να συγκεντρώσουμε τέτοια μοντέλα, να παρουσιάσουμε φωτογραφίες τους και να πούμε δυο λόγια για την ιστορία τους.

Citroen BX coupe

Η Citroen στα πλαίσια της εξέλιξης του μεσαίου της μοντέλου με το όνομα BX στις αρχές της δεκαετίας του '80, εργαζόταν πάνω και σε μια κουπέ έκδοση που όμως δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή. Εικόνες της BX coupe μπορείτε να δείτε παρακάτω (Πηγή Citroennet):




Citroen project E

To 1980, το γραφείο σχεδιασμού της Citroen, εργάστηκε πάνω στον αντικαταστάτη της CX με βάση το σασί της υπάρχουσας CX. Οι εργασίες αυτές άρχισαν χωρίς την έγκριση της μητρικής εταιρίας Peugeot που είχε ήδη εξαγοράσει τη Citroen και είχε δώσει την εντολή ότι η CX θα ήταν η τελευταία "ιδιόμορφη" Citroen. Έτσι το πρωτότυπο που κατασκευάστηκε στα πλαίσια του project e καταστράφηκε και το project e εγκαταλήφθηκε. Εικόνες από το πρωτότυπο αυτό εμφανίζονται παρακάτω:(Πηγή Citroenet)




Porsche 989

Κάπου το 1988 πολύ πριν την εμφάνιση της 5θυρης Porsche Panamera (2009), η Porsche εργαζόταν πάνω σε μια 5θυρη εκδοχή της πετυχημένης 928. Το project εγκαταλήφθηκε το1991.



Renault Twingo

Πρωτότυπο της πρώτης γενιάς του Renault Twingo


 Κάτω εικονίζεται το Twingo στη μορφή που παράχθηκε


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...