17 Σεπ 2011

Υδρο(γονο)κίνηση: Μια άλλη εναλλακτική για οικονομία στο καύσιμο

Μέχρι τώρα, οι επιλογές που ξέραμε ότι είχαμε για να κάνουμε οικονομία στο καύσιμο, ήταν
Τελευταία,  άρχισε να κυκλοφορεί στην Ελλάδα και ακόμη μια εναλλακτική η οποία έχει αρκετή διάδοση στο εξωτερικό, (ειδικά στην Αμερική) με το όνομα Υδρογονικίνηση:
Αναλυτικότερα η υδρογονικίνηση στηρίζεται στην εξής αρχή: Την ανάμιξη του καυσίμου που "καίει" το αυτοκίνητό (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο) με υδρογόνο που παράγεται από μια γεννήτρια με τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης του νερού (H2O) σε αέρια συστατικά μέρη του, το υδρογόνο (H2) και οξυγόνο (O). Αυτά τα αέρια κατευθύνονται προς το θάλαμο καύσης του κινητήρα, μέσω της εισαγωγής αέρα, όπου αναμιγνύονται με το  καύσιμο (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο) και εκεί αναφλέγονται.



Ετσι, -σύμφωνα με τους διανομείς των συσκευών αυτών- αυξάνεται ο αριθμός των οκτανίων του μιγματος και επιτρέπει στο καύσιμο να κάνει μια σχεδόν τέλεια καύση, με αποτέλεσμα την δραστική μείωση των καυσαερίων.
Υδρογονοκίνηση λοιπόν, μια ακόμη εναλλακτική για οικονομία στο καύσιμο. Δείτε και το σχετικό video που δημιουργήθηκε από κάποιον διανομέα μιας τέτοιας συσκευής


Σήμερα, υπάρχουν πλέον αρκετοί διανομείς τέτοιων συσκευών στην Ελλάδα. Οι διανομείς κάνουν λόγο για 20-40% οικονομία στο καύσιμο. Το κόστος αυτών των συσκευών φαίνεται να κυμαίνεται μεταξύ 500 - 700€
Σε αντίθεση με την υγραεριοκίνηση όπου απαιτείται μια εκτεταμένη μετατροπή στο αυτοκίνητο, οι συσκευές αυτές τοποθετούνται εύκολα στο χώρο του κινητήρα. Η τοποθέτηση βέβαια πρέπει να γίνει από κάποιο τεχνικό. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι σε αντίθεση με την υγραεριοκίνηση, το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να περάσει εκ νέου ΚΤΕΟ, διότι δεν θεωρείται η τοποθέτηση ενός τέτοιου κιτ μετατροπή.
Σε μια αναζήτηση στο internet, βρήκαμε τα παρακάτω sελληνικά sites που σχετίζονται με την υδρογονοκίνηση

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας με την εταιρία wfs (www.wfs.gr), πληροφορηθήκαμε ότι το κιτ που διαθέτουν, κοστίζει 650€, χωρίς στην τιμή να περιλαμβάνεται το κόστος εγκατάστασης. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων εντός 2 μηνών σε περίπτωση που ο αγοραστής δεν έχει όφελος τουλάχιστον 20% σε οικονομία βενζίνης. Το κιτ καλύπτεται από 5 χρόνια εγγύηση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...